Het online bekijken van de DAWBA vragenlijsten

Wat is de dawba online?
De volledige vragenlijsten
De vragenlijsten en de regels voor het overslaan
Online klinische beoordeling

Wat is de dawba online?

De volledige vragenlijsten
Om u de volledige dawba.net vragenlijsten te kunnen laten zien hebben wij een denkbeeldige tiener gecreëerd, Jeroen. Hij heeft ontzettend veel problemen op bijna elk gebied in zijn leven. We hebben hem zo gecreëerd omdat dat de enige manier was om alle vragen te laten zien. Om de DAWBA vragenlijst zo kort mogelijk te laten zijn, zijn er op verschillende plekken regels ingevoegd die aangeven wanneer vragen overgeslagen kunnen worden. Als de eerste antwoorden van de deelnemer er op wijzen dat er op bepaalde domeinen geen sprake is van ernstige problematiek (zoals depressie of hyperactiviteit), dan worden de resterende vragen binnen dat domein overgeslagen. Dus de enige manier voor ons om u de volledige vragenlijst te laten zien zonder vragen weg te laten, was om Jeroen problemen te laten hebben op alle gebieden.

Klik op onderstaande links om één van de DAWBA vragenlijsten van Jeroen te zien in een ander venster van uw web browser (Internet Explorer, Netscape, Firefox, Opera enz.). Tenzij u al een tweede browser venster open heeft staan, zult u automatisch terechtkomen in het nieuwe dawba online venster. U kunt het beste uw venster maximaliseren. Let op - als u het dawba online venster heeft geopend, dan zou het venster opnieuw geladen worden als u op een andere link op deze pagina klikt, maar u komt hier dan niet automatisch op terecht. Probeer het eens uit. Om terug te komen op het dawba online venster moet u het zelf selecteren (waarschijnlijk via een icon onderaan uw scherm).

De DAWBA voor Jeroen’s ouders

De DAWBA voor Jeroen zelf

De DAWBA voor Jeroens leerkracht


De vragenlijsten en de regels voor het overslaan
Om u een korte versie van het dawba online systeem te laten zien hebben we nog een denkbeeldige tiener gecreëerd, Floortje. Zij maakt het goed. Omdat ze geen problemen heeft kunnen volgens de overslaan regels grote gedeeltes overgeslagen worden en is de lengte van de vragenlijst minimaal. Klik op onderstaande links om te zien hoe kort de dawba vragenlijsten kunnen zijn.

De DAWBA voor Floortje’s ouders

De DAWBA voor Floortje zelf

De DAWBA voor Floortjes leerkracht


Online klinische beoordeling
Als de informatie van de deelnemers eenmaal is verzameld, kan het dawba online systeem de informatie verwerken en deze info zo presenteren dat het voor klinisch getrainde beoordelers zo eenvoudig mogelijk wordt om te bepalen of het kind een psychiatrische stoornis heeft. Als u de beoordelingen van Jeroen en Floortje wilt zien, klik dan op één van de onderstaande links - maar houd er rekening mee dat als u al een ander dawba online venster open heeft staan, de beoordelingen welliswaar in dit venster geladen worden, maar dat u er niet automatisch op terecht komt; dat moet u zelf doen (via een icon onderaan uw scherm).

Beoordeling voor Jeroen

Beoordeling voor Floortje

Als u wegwijs kunt worden uit de beoordelingen en geen verdere uitleg nodig heeft, uitstekend! Zo niet, dan kunt u nog verdere uitleg krijgen door hier te klikken. U kunt dan steeds wisselen tussen de uitleg en de dawba online beoordelingen van Floortje en Jeroen totdat het duidelijker is voor u.


Last modified: 04/09/09